duminică, 3 aprilie 2011

Crop Circles - mesajul misterios


Semnele misterioase care apar în decursul unei nopți în cîmpurile cerealiere, ,,crop circles", sunt considerate de unii semne ezoterice prin care ne sunt transmise nişte mesaje, iar de alţii - fenomene meteorologice, deşi deocamdată inexplicabile.
,,Crop circles" au fost întâlnite în secolul al XVII-lea, dar fenomenul a reapărut după cel de-al Doilea Război Mondial (de altfel, ca şi OZN-urile), devenind tot mai frecvent în ultimii ani. Aceste semne circulare, de la desene simple la simboluri geometrice complexe, au fost atestate în toate ţările lumii în care se cultivă cereale, chiar şi pe suprafeţele înzăpezite ale munţilor Himalaya. Cel mai des însă ele apar în sudul Angliei (400 în 1991), iar 95% - într-o rază de 65 km de la Stonehenge, mare templu megalitic. Şi mai straniu, ,,crop circles" au apărut pe unele terenuri militare interzise, cum ar fi câmpia Salisbury, tot în Anglia. Tulpinile cerealelor sunt îndoite la nivelul primului nod de la sol şi culcate la pământ în forma unei spirale perfecte, iar analizele biologice au constatat o deshidratare a acestei părţi a plantei.
Niciodată nu s-au descoperit urme umane sau de maşini, în plus, conform rarelor mărturii (totdeauna fenomenul are loc noaptea, în decursul câtorva minute), apare un bulgăre strălucitor de lumină şi un vârtej care culcă cerealele la pământ, însoţit de un zgomot. Într-un caz, pe raza cercului a fost găsită o pasăre moartă al cărei corp explodase, de parcă ar fi fost coaptă într-un cuptor cu microunde; în altul - arici uscaţi, ceea ce denotă temperaturi foarte mari, pe durata a câteva secunde.
S-a crezut că ,,crop circles" erau urmele aterizării unei nave, poate extraterestre; s-a emis ipoteza unor tiruri militare experimentale produse de o armă laser cu microunde, pilotate de un computer. Versiunea unor mesaje importante care trebuie decodificate, primite din Cosmos, nu este nici demonstrată, nici exclusă deocamdată. Dar cine şi ce vrea să ne comunice, rămâne o enigmă. ,,Crop circle" din august 2004 de la Silbury Hill, Anglia, seamână cu un cadran al calenda-rului maya, care cuprinde date, la început în număr de cicluri prin 4 pătrate întunecate, pe urmă şi alte măsurări ale timpului. Pare incredibilă ipoteza că aceste ,,crop circles" au fost create de pute-rea spiritului - a gândirii maya - pentru a ne transmite informaţii preţioase, pe care deocamdată nu ştim să le descifrăm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu